Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Γιατί μας κυβερνάει ο κ .Καραμανλής;

Όσο περίεργο και να σας φένεται και αυτή η ερώτηση έχει σαφή απάντηση. Πολλοί, ασπαζόμενοι την άποψη που προωθούν τα Μ.Μ.Ε., θα λέγαν λόγω τη ανικανότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδίως του αρχηγού της του κύριου Γ. Παπανδρέου.
Το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί τη διακυβερνησή μας από την Ν.Δ., μιας και σε κάθε περίπτωση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προηγείται του κόμματος του κυρίου Καραμανλή τόσο σε θέσεις όσο και σε ποιότητα στελεχών (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελεί καθαγιαμένο κόμμα -ας με διαψευσει η ιστορία).
Κείνο όμως που χαρακτηρίζει το κυβερνόν κόμμα και κυρίως τον ίδιο τον πρwθυπουργό είναι η απάθεια του για τις εξελίξεις, η έλειψη προετοιμασίας, η απραξία μπρός στις μεγάλες και ταχείς αλλαγές, η μόνιμη εφηβική επανάσταση και ισχυρογνωμοσλυνη που καταλείγει σε παθήματα που δυστυχώς δεν γίνονται μαθήματα, η αδράνεια, η νοθρότητα, ο "ωχαδερφισμός", ο βαυκαλισμός, η εναλλαγή γκρίνιας και λασπολογίας κατα όλων των άλλων (όλοι φταίνε πλην των στελεχών της Ν.Δ.).
Φυσικά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έστω και ένα από τα παραπάνω θα αποτελούσε λόγο αλλαγής κυβέρνησης. Στην Ελλάδα όμως, αν και όπως δείχνουν τα γεγονότα καθένα ξεχωριστά από τα παραπάνω αποτελεί λόγω κατάκρισης του κυβερνώντος κόμματος η συνισταμένη αυτών δεν επιρεάζει αρνητικά την άποψη του λαού (βλέπε επαναεκλογή του ίδιου κόμματος το 2007). Και αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά αποτελούν ιδία γνωρίσματα του λαού μας. Ενός λαού ψιλοαδιάφορου, αδρανούς, "καφεδολόγου" και "αμπελοφιλοσόφου" - ημιμαθούς. Διαβάζοντας τούτα σίγουρα μερικοί θήγονται. Μα είναι να μην θειχτούν; Αναλογιστείται απλά τη φούσκα του χρηματιστηρίου στην οποία τολμώ να πώ ότι και εγώ βρέθηκα ζημιωμένος. Μια φούσκα που ζημίωσε τα φτωχά - χαμηλά και μικρομεσέα στρώματα. Και ερωτώ γιατί ο κάθε μη ειδικευμένος στα χρηματοοικονομικά να οδηγήσει τις οικονομίες του σε αβέβαιες επενδύσεις, σε επενδύσεις με ρίσκο που ούτε καν είχε υπολογίσει ή έστω φανταστεί; Έπειδή απλά θεωρούσε ότι ήξερε, ήταν πεπεισμένος για την επιτυχία, γεγονός που αποδυκνύει τους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Βέβαια μαζί με αυτόν τον λάθος ατομικό χειρισμό το χάος έφεραν και η καλοστημένες υποθαλπτώμενες από τις κυβερνήσεις κομπίνες οι οποίες βέβαι σηκώνουν πολύ κουβέντα...
Εκείνο που προσπάθησα λοιπόν να σας αποδείξω με ελαφρώς παράλογο τρόπο είναι ότι υποσεινήδητα θέλουμε μια τέτοια κυβέρνηση. Είμαστε ένας λαός έξυπνος μα υπερόπτης και αδρανής. Τέτοια λοιπόν κυβέρνηση μας ταιριάζει (εξεραιτέος ο Λιάπης που είναι τέρας εφυίας και όχι απλά έξυπνος).

Με δυο λόγια τα Λαμόγια πρέπει να κυβερνιούνται από Λαμόγια ώστε να μπορεί να αναρτηθούν λογικές σχέσεις εξουσίας!
Η παραπάνω σιωπηλή συμφωνία λαού και κυβερνώντων θα πάψει να ισχύει όταν μόνο φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και βρεθούν λαμόγια άλλου χρώματος να κυβερνήσουν τα λαμόγια.