Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι:

> > * Αν τσιρίζεις για 8 χρόνια, 7 μήνες και 6 μέρες, θα δημιουργούσες ηχητική ενέργεια που θα αρκούσε για να ζεστάνεις μία κούπα καφέ! (Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο!)
> >
> > * Αν κλάνεις συνεχώς επί 6 χρόνια και 9 μήνες, παράγεις αρκετό αέριο για να φτιάξεις μία ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! (Τώρα, κάτι κάνουμε)
> >
> > * Ο οργασμός από ένα γουρούνι κρατάει 30 λεπτά!!!! (Στην επόμενη ζωή μου, θέλω να είμαι γουρούνι! Πως όμως το κατάλαβαν αυτό, και γιατί το έψαξαν;; )
> >
> > * Αν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, χρησιμοποιείς 150 θερμίδες την ώρα. (Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.... Στην δουλειά ίσως;;; Εν τω μεταξύ, ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το θέμα με το γουρούνι...)
> >
> > * Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μοναδικά όντα στην γη που κάνουν σεξ όχι μόνο για την αναπαραγωγή, αλλά και για ευχαρίστηση. (θεωρητικά μιλώντας) (Γι αυτό ο Φλίπερ το δελφίνι στην γνωστή σειρά της τηλεόρασης, συνεχώς χαμογελούσε; Και τα γουρούνια έχουν 30 λεπτά οργασμό?
> > Δεν μου φαίνεται δίκαιο αυτό!)
> >
> > * Ο ποιο δυνατός μυς στο σώμα μας, είναι η γλώσσα. (Μμμμμμμμμμμ..........)
> >
> > * Οι δεξιόχειρες άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.
> > (Αν χρησιμοποιείς και τα δύο χέρια, χωρίζεις την διαφορά των χρόνων στα δύο?)
> >
> > * Το μυρμήγκι μπορεί να σηκώσει 50 φορές το βάρος του, και να τραβήξει 30φορές το βάρος του, και πέφτει πάντα στην δεξιά πλευρά όταν ζαλιστεί. (Το μυρμήγκι από τι ζαλίζεται? Πίνει μπύρα BUD? Πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες για αυτήν την έρευνα?, θα ήθελα κάποιος να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση σε αυτό το θέμα!)
> >
> > * Οι πολικές αρκούδες, είναι αριστερόχειρες! (Καλά, και ποιος νοιάζεται γι αυτό? Και πως το ανακάλυψαν? Τις ρώτησαν με ποιο χέρι γράφουν?)
> >
> > * Το γατόψαρο, έχει πάνω από 27,000 γευστικές απολήξεις.. (Τώρα τι είναι ΤΟΣΟ νόστιμο στον πάτο της λίμνης... ποιος ξέρει!)
> >
> > * Οι ψύλλοι μπορούν πηδήξουν 350 φορές το μήκος του σώματός τους. Είναι σαν να πηδάει ένας άνθρωπος ένα ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου! (30 λεπτά οργασμός.... Το φαντάζεστε? Και γιατί μόνο τα γουρούνια?)
> >
> > * Μια κατσαρίδα ζει για 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της πριν πεθάνει από ασιτία. (Τρομακτικό! Μπρρρρ....)
> >
> > * Το αρσενικό 'αλογάκι της Παναγιάς' δεν μπορεί να εκσπερματώσει όσο το κεφάλι του είναι συνδεμένο ακόμα με το σώμα του.. Έτσι το θηλυκό, τον Βοηθάει την κατάλληλη στιγμή, αποκεφαλίζοντάς τον. ('-Αγάπη μου, τελειώνω τώρα, ναι, ναι, ναι... Τι κάνεις αγάπη μου?...Μη το κεφάλι μου.... πονάει..ΑΑΑΑΑΑΑΑ'. Τουλάχιστον τα γουρούνια περνάν Καλύτερα!)
> >
> > * Μερικά λιοντάρια, ζευγαρώνουν 50 φορές την ημέρα... (Εγώ πάντως εξακολουθώ να θέλω να είμαι γουρούνι στην επόμενη ζωή μου! Προτιμώ την 'Ποιότητα' από την 'Ποσότητα')
> >
> > * Οι πεταλούδες μυρίζουν με τα πόδια τους. (ουουου... πολύ φετιχιστικό!)
> >
> > * Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον Εγκέφαλό της. (Ξέρω κάποιους συναδέλφους που έχουν το ίδιο πρόβλημα!)
> >
> > * Τα χρυσόψαρα δεν έχουν εγκέφαλο. (Και τέτοιους συναδέλφους έχω!)
> >
> > Μετά από όλες αυτές τις έρευνες, ένα πράγμα έχω να πω:
> > ΤΥΧΕΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ !!!

Επισήμανση

Τα δύο άρθρα της κυρίας ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗΣ που ακολουθούν είναι έγκυρα και έχουν ήδη δημοσιευθεί από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Θεωρήθηκε ότι η ανάρτησή τους στο blog μας ήταν αναγκαία αφού τα δύο άρθρα χαίρουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αναρτήθηκαν δεν προσβάλλονται τα πνευματικά δικαιώματα του συντάκτη και της εφημερίδας.

Ευγενικά ο διαχειριστής

Το «Λα Νίνια» φρενάρει το θερμοκήπιο

Ανατρέποντας την επικρατούσα θεωρία για την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, το 2008, ο υδράργυρος ακολουθεί καθοδική πορεία κι ότι, τα τελευταία δέκα χρόνια, η θερμοκρασία στον πλανήτη δεν έχει μεταβληθεί.

Οι επιστήμονες προβλέπουν, ωστόσο, ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα καταγραφούν θερμοκρασίες-ρεκόρ.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μισέλ Ζαρό, η πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στη φυσική μεταβολή του κλίματος και στο κλιματικό φαινόμενο «Λα Νίνια», το οποίο εμφανίζεται ενισχυμένο από τις αρχές του 2007.

Πρόκειται για το αντίθετο φαινόμενο του «Ελ Νίνιο», το οποίο είχε εμφανιστεί παλαιότερα και θέρμαινε τα νερά των ωκεανών. Το φαινόμενο «Λα Νίνια» επηρεάζει την ανατολική Ασία και την Αυστραλία με χαμηλές θερμοκρασίες, ψυχραίνοντας τα νερά στον ανατολικό Ειρηνικό.

Το τρέχον έτος, η μέση τιμή της θερμοκρασίας στον πλανήτη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τους επόμενους μήνες του 2008, θα είναι μικρότερη σε σχέση με το 2007.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιανουάριο σημειώθηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν φέτος την Αυστραλία και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που έβαλαν στην «κατάψυξη» για μεγάλο χρονικό διάστημα την Κίνα οφείλονται στο «Λα Νίνια», τονίζουν οι μετεωρολόγοι των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, το «Λα Νίνια» θα υποχωρήσει στο τέλος του 2008, κατά συνέπεια, οι μήνες που θα ακολουθήσουν, αναμένονται να είναι ψυχροί. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια, όταν το κλιματικό φαινόμενο θα αποτελεί, πλέον, παρελθόν, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»
Τo φαινόμενο «Λα Νίνια» (στα ισπανικά σημαίνει «Κορίτσι» αποσταθεροποιεί το παγκόσμιο κλίμα με την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία από αυτή του «Ελ Νίνιο». Εμφανίστηκε το 1998 στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο Περού, λόγω των ψυχρών θαλάσσιων ρευμάτων που προέρχονται από την Ανταρκτική και την Αρκτική.

Ενώ ρίχνει τη θερμοκρασία στα τροπικά νερά του Νότιου Ειρηνικού που βρέχουν τις ακτές της Λατινικής Αμερικής, την ίδια στιγμή, ανεβάζει τη θερμοκρασία των υδάτων της Αυστραλίας, των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας.

Αυτή η σημαντική διαφορά της θερμοκρασίας παρεμβαίνει στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία δημιουργώντας, από τη μία πλευρά, κατακλυσμούς στην Αυστραλία και την Απω Ανατολή και, από την άλλη, έντονη ξηρασία στο δυτικό τμήμα της Λατινικής Αμερικής. Οι καταστροφές του «Λα Νίνια» είναι, ωστόσο, μικρότερης έκτασης από του «Ελ Νίνιο», καθώς αυτή είναι μικρότερης διάρκειας, όχι μεγαλύτερη του ενός χρόνου.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Εμβρυο... ανθρώπου-αγελάδας


Σοκ για τη διεθνή κοινότητα αποτελεί η ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων για τη δημιουργία εμβρύου ανθρώπου - αγελάδας, με στόχο την απομόνωση βλαστοκυττάρων που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση χρόνιων και ανίατων ασθενειών, όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα.

Εναν μήνα πριν το θέμα κριθεί οριστικά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, εφαρμόζοντας μία αμφιλεγόμενη διαδικασία, κατάφεραν να δημιουργήσουν υβριδικά έμβρυα με την εισαγωγή ανθρώπινου DNA σε ωάρια αγελάδας.

Συγκεκριμένα, τα έμβρυα δημιουργήθηκαν με DNA κυττάρων ανθρώπινου δέρματος, το οποίο εγχύθηκε σε ωάρια αγελάδων, από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο πυρήνας με γενετικό υλικό. Τα έμβρυα-χίμαιρες που προέκυψαν αποτελούνται κατά 99,9% από ανθρώπινα κύτταρα και 0,1% από ζωικά.

Τον επόμενο μήνα, η βρετανική Βουλή θα συζητήσει νόμο που θα επιτρέπει τη δημιουργία εμβρύων-χίμαιρων για έρευνες.

«Τέρατα»
Η είδηση προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη μήνιν της Καθολικής Εκκλησίας, που χαρακτήρισε τα υβριδικά έμβρυα «τερατώδη», ενώ οι Βρετανοί πολιτικοί εμφανίστηκαν διχασμένοι για το θέμα. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Για τους επιστήμονες, η συγχώνευση διαφορετικών ειδών και η δημιουργία εμβρύων-χίμαιρων, που αποτελούνται από μέρη ανθρώπων και ζώων, μπορούν να βοηθήσουν στη μελέτη ασθενειών, στην κατανόηση της ανθρώπινης βιολογίας και στη δημιουργία «εργοστασίων» οργάνων ή ιστών που προορίζονται για μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους στο απώτερο μέλλον.

Επιπλέον, με τα έμβρυα-χίμαιρες, οι ερευνητές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν πειράματα, τα οποία, κατά τους ίδιους, θα ήταν ανήθικο να πραγματοποιηθούν σε έμβρυα που προέρχονται από ανθρώπους.

Ο ηγέτης των καθολικών, καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιαν χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τερατώδη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τζον Μπερν, επικεφαλής της έρευνας, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα έμβρυα-χίμαιρες καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο για τρεις μέρες και μετά καταστράφηκαν.

Ο ίδιος προσέθεσε πως είναι παράνομο και επικίνδυνο να εμφυτευτούν τα έμβρυα αυτά σε άνθρωπο, εξήρε όμως τη σπουδαιότητά τους για την έρευνα.

«Τα ανθρώπινα ωάρια είναι πολύτιμα, γι αυτό και οι επιστήμονες σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν στη θέση τους ωάρια αγελάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα υβριδικά έμβρυα πρέπει να καταστρέφονται έπειτα από 14 μέρες.

Εκτός από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, άδεια για έρευνες σε έμβρυα-χίμαιρες είχε λάβει από τη βρετανική Αρχή Ανθρώπινης Γονιμότητας και Εμβρυολογίας τον Ιανουάριο και το Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ωάρια κουνελιού.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Sallonique


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πρότεινε στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να δώσει το όνομα του Νικολά Σαρκοζί σε έναν δρόμο ή σε μια πλατεία της Θεσσαλονίκης, επειδή ο Σαρκοζί στήριξε τις ελληνικές θέσεις στο Βουκουρέστι. Νομίζω πως το σωστό θα ήταν ο δρόμος να έχει και το όνομα της Κάρλα Μπρούνι. Μπορεί λοιπόν η Τσιμισκή να μετονομαστεί σε «Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι». (Η συνέχεια εδώ)

Επειδή, όμως, υπάρχει κίνδυνος να χωρίσουν, καλό θα ήταν η Τσιμισκή να μετονομαστεί σε «Νικολά Σαρκοζί» και μια κάθετος στην Τσιμισκή να ονομαστεί «Κάρλα Μπρούνι». Τα ζευγαράκια της όμορφης νυφούλας του Θερμαϊκού θα δίνουν ραντεβού Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι γωνία.

Βέβαια, έτσι που αλλάζει τις γυναίκες ο Σαρκοζί, είναι πιθανό κάποια στιγμή η Θεσσαλονίκη να έχει πιο πολλούς δρόμους με γαλλικά ονόματα ακόμα κι από το Παρίσι.


Προσωπική αποροία: Ποιός μαλάκας ψηφίζει τον Ψωμιάδη;
Η Σαρή πιο νορμάλ δείχνει. (Ελπίζω να μη βάζω ιδέες)

(Το αρχικό δημοσίευμα είναι από το pitsirikos.blogspot.com)

Έτος 2008 …λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγόνων στο Πεκίνο…


…και ενώ η ολυμπιακή φλόγα έχει ήδη ανάψει βρισκόμενη μάλιστα στο δρόμο για Πεκίνο μεταφέροντας μήνυμα υψηλού ήθους και ευγενούς άμιλλας, αρετών που αποτελούν και πρέπει να αποτελούν αρχές όχι μόνο του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και γενικότερα της συνύπαρξης των ανθρώπων μέσα σ’ αυτό που ονομάζουμε κοινωνία, η ελληνικά εθνική ομάδα άρσης βαρών δίνει ένα αρνητικότατο αντιπαράδειγμα. Μια ομάδα της οποίας τα παιδιά μας σήκωσαν τόσες φορές στους ώμους τους καταφέρνουν να θίξουν το γόητρο των ελλήνων. Έντεκα αθλητές της dream team, όπως ονομάστηκε κατά καιρούς η ομάδα από την οποία πέρασαν Πύρος Δήμας, Άκης Κακιασβίλης και άλλοι, βρέθηκαν θετικοί στις εξετάσεις ντόπιν στις οποίες υποβλήθηκαν.

Το γεγονός αυτό απαξιώνει τους ολυμπιακούς αγώνες ακόμη περισσότερο. Εκφράζει ότι ούτε εμείς οι Έλληνες οι εμπνευστές τους δεν βρίσκουμε κανένα άλλο νόημα στις συγκεκριμένες διοργανώσεις παρά εκείνο της επιδίωξης της πρωτιάς, μιας πρωτιάς που θα καλύψει τις ανάγκη αναγνώρισης μας, μιας πρωτιάς που θα μας βοηθά να δικαιολογούμε την μόνιμη εθνική μας έπαρση, μιας πρωτιάς που ταυτίζεται απόλυτα με τον υλιστικό τρόπο ζωής, έναν τρόπο ζωής που σίγουρα δεν αρμόζει στο ολυμπιακό πνεύμα.

Εγώ αν και Έλληνας που σημαίνει ότι διαθέτω το ελληνικό πολύπλοκο και αλαζονικό ταπεραμέντο, δεν δέχομαι τέτοιου είδους νίκες, γιατί δεν αξίζουν τέτοιου είδους νίκες!!!