Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Άκουσε μικρέ, ανόητε, πολυλογα ...αριστεριστή!!!

Άξια αποροίας είναι η στάση της σύγχρονης αριστερίζουσας τάξης. Και ονομάζω αριστερίζοντες όχι τους αριστερούς αλλά όλους εκείνους που ασπάζονται τμήματα της αριστερής ιδεολογίας, τα μετατρέπουν ανάλογα ώστε να ταιριάζουν στη σύγχρονη πραγματικότητα και ως ηθικολόγοι τα ταυτίζουν με αρκετές αρετές.

Τα άτομα αυτά που σε τίποτα δεν πλησιάζουν τον όρο του κλασικού αριστερού χαρακτηρίζονται από το χείριστο φαινόμενο της ημιμάθειας κατάσταση χειρότερη και από αυτή της αμάθειας. Έχοντας διαβάσει τα λεγόμενα (χρησιμοποιώ την έκφραση που χρησιμοποίησε ένας κύριος που ανήκει σε αντίστοιχη ομάδα) «ριζοσπαστικά» βιβλία – κείμενα και μόνο θεωρούν ότι γνωρίζουν την πραγματικότητα. Συνεπώς φέρουν απόψεις ουτοπικές, μη εφαρμόσιμες και που δεν αντιπροσωπεύουν καθόλου την πραγματικότητα.

Γιατί πώς είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικότητας μια πρόταση εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξαφνικής δήμευσης της περιουσίας των πολυεθνικών εταιριών που έχουν επενδύσει στη χώρα μας! Πως είναι δυνατό να εξισωθούν τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ, γιατί να αμείβονται ίσα άτομα που δουλεύουν λιγότερο από άτομα που δουλεύουν περισσότερο;

Και ας σοβαρευτούμε επιτέλους αφήνοντας στην άκρη απαντήσεις τις μορφής όταν δουλεύεις δεν το κάνεις για τα λεφτά και … σου αρέσει αυτό που κάνεις κτλ όπως σχετικά μου απαντούν σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Είναι σίγουρο πως κανένας δεν θα δούλευε αν είχε ένα εξασφαλισμένο εισόδημα και κανέναν να τον ελέγχει. Αν δε είχε κάποιον να τον ελέγχει τότε θα υπήρχε μια άσχημη μορφή καταπίεσης που θα αντέβαινε και στην τελευταία αριστερή ιδέα. (Για περισσότερα βλέπε Σοβιετική Ένωση – ανθρωποκεντρικό έργο Λένιν κτλ)

Οι δε θεωρίες που αναπτύσσονται στους κόλπους αυτών των ομάδων «δασκάλων ήθους» της εποχής μας, δασκάλων που δεν διστάζουν να σε αποκαλέσουν φασιστή και να σε παρομοιάσουν τους παλιά ονομαζόμενους «δεξιούς» (ο όρος πλέον δεν ευδοκιμεί), σε περίπτωση που δεν θεωρείς την Κούβα των πλέον δημοκρατική χώρα ή διαφωνείς μαζί τους σε κάτι πιο ουσιαστικό, των δασκάλων που επαναλαμβάνοντας μόνιμα το ίδιο καλοφτιαγμένο παραμύθι κατορθώνουν να πείσουν ακόμη και τους λογικότερους ότι έχουν δίκιο, των δασκάλων που πιπιλίζουν μυαλά και προσπαθούν να δημιουργήσουν συνειδήσεις «πατροναρισμένες» στα δικά τους μέτρα, των δασκάλων που δεν γνωρίζουν καν τι είναι τι σημαίνει «διάλογος». Κάθε τους κουβέντα με τον οποιοδήποτε είναι προκατειλημμένη και στοχεύει στον άμεσο προσηλυτισμό .

Όταν ο σκοπός τους δείχνει να απειλείται από ισχυρά αντίπαλα επιχειρήματα, τότε προσφεύγουν στην περπατημένη οδό του «ροπαλισμού» του διαλόγου με επανάληψη παραποιημένων στοιχείων ιστορικών, με ύψωση του τόνου της φωνής και αποδοκιμασία της αντίπαλης ιδεολογίας η οποία τους προτάσσεται και δείχνει να μην ανακάμπτεται ούτε από την μόνιμη αναφορά σε ανακρίβειες και σε ρευστές ήδη αβάσιμες θέσεις γεγονός που υποδηλώνει και μια αισχρή μορφή φανατισμού.

Ενός φανατισμού που οδηγεί στην αδιαλλαξία και τη μισαλλοδοξία χαρακτηριστικά που εναντιώνονται σε κάθε δημοκρατικό θεσμό. Πώς λοιπόν μπορούν τέτοιου είδους θεωρίες – πολιτικές να καθοδηγήσουν την χώρα μας δυναμικά σε ένα πιο σίγουρο μέλλον , σε μια καλύτερη πορεία. Απεναντίας τέτοιου είδους δυναμικές ισοδυναμούν με απομόνωση και συνεπώς οπισθοδρόμηση της χώρας μας όπως άλλωστε και οποιασδήποτε ομάδας ατόμων θελήσει να τις ακολουθήσει.

4 σχόλια:

Τζαουνάκος είπε...

Ωραία τα λες!
Συνέχισε έτσι.
Τζ.

maniac89 είπε...

"Ήταν το βράδυ της 24ης Μάρτη του 1999, όταν τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά ξεκίνησαν να σφυροκοπούν τη Γιουγκοσλαβία. Λίγη ώρα αργότερα, ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα ανακοινώνει ότι οι βομβαρδισμοί έχουν ξεκινήσει και διακήρυττε υποκριτικά ότι ο θάνατος, η καταστροφή και ο πανικός που προκαλούσαν οι ΝΑΤΟϊκές βόμβες είχαν στόχο "τον τερματισμό της βίας και της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελούνταν στην περιοχή"!
Από εκείνο το βράδυ και για 78 μέρες η Γιουγκοσλαβία σφυροκοπιόταν ανελέητα από τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά. Μέσα σε 78 μέρες το Βελιγράδι βομβαρδίζεται 212 φορές, η Πριστίνα 374! Η ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000(30% ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ!) ΑΜΑΧΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, 6000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ!"
Ένα μικρό απόσπασμα από το περιοδικό ΟΔΗΓΗΤΗΣ! Σου απαντώ με αυτό γιατί το κείμενο θεωρείτε αντικομμουνιστικο που παρέθεσες!
Όσο για τον φανατισμό μάλλον θα το θεωρήσω ως ατυχή συγκυρία η αναφορά αυτής της λέξης(μάλλον προς ΚΝΙτες πήγαινε)!Η ζωντάνια που δείχνουμε για να ξυπνήσουμε την νεολαία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την λέξη φανατισμός!
Αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτόν τον τρόπο ζωής θέλετε να περάσετε στην νεολαία...του φοβισμένου και υποταγμένου νέου που θα υποκύπτει καθημερινά και θα δέχεται τον ασφυκτικό έλεγχο των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών και γενικά του κεφαλαίου!

mcChran είπε...

Φίλε maniac89,
Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που εξέφρασες τόσο ξεκάθαρα την άποψη σου. Με τιμά που σχολιάζει κάποιος το κείμενό μου που έχει κάτι να πει.
Προς απάντησή σου παραθέτω τη σφαγή που διέπραξε ο εμπνευστής της ΚΝΕ Στάλιν. Σου θυμίζω τα πλήθη που έστελνε όχι ως εργαζόμενους αλλά ως εργάτες στην πανέμορφη και φιλικότατη Σιβηρία. Το γεγονός αυτό και μόνο θεωρώ ότι είναι αρκετό να δείξει πως οι "λεηλασίες", ψυχικές και υλικές, έχουν θέση σχεδόν σε κάθε πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Η διαφορά του κουμμουνισμού από τον καπιταλισμό, στη συγκεκριμένη ενότητα, είναι τα ξεκάθαρα στρατόπεδα οι διαυγείς στόχοι καθώς και η δυνατότητα αντίδρασης της κοινής μάζας του λαού (των λαών όταν πρόκειται για παγκόσμιο επίπεδο).
Ο κουμμουνισμός απ’ όσο έδειξε η ιστορία κατάφερνε να χωρίζει τα κράτη σε δυο κατηγορίες ατόμων στους ανθρώπους του κόμματος και στον λαό. Η δε αναλογία θύμιζε αν όχι ολιγαρχία, αριστοκρατία. Αντίθετα στον καπιταλισμό οι δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης είναι συνάρτηση της προσπάθειας και των στόχων που θέτει το άτομο ως μονάδα αλλά και το συνδικαλιστικό όργανο στο οποίο ανήκει.
Τέλος επισημαίνω ότι επειδή δεν αποδέχομαι τον κουμμουνισμό δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι τον ασύδοτο καπιταλισμό. Σαφώς τα γεγονότα τα οποία ανέφερες είναι κατακριτέα και μη αποδεκτά. Αλλά στο όνομα του αποτροπιασμού που αναπτύσσεται δεν είναι δυνατό να δεχθούμε την αγιότητα ενός σάπιου πολιτικοκοινωνικού συστήματος όπως ο κουμμουνισμός που διαφέρει από τον φασισμό μόνο στο «χρώμα» και στα διαδικαστικά.
Και ναι υπάρχει φανατισμός στους κόλπους των κουμουνιστικών οργανώσεων αφού η γενικότεροι κινητοποίηση των μελών των αυτών οργανώσεων, η οποία είναι ανεξάρτητη των προσωπικών επιδιώξεων του καθενός, δεν προσπαθεί να αφυπνίσει παρά να καθοδηγήσει τη νεολαία αφού συστηματικά αποκρύπτει και τροποποιεί την πραγματικότητα ώστε να επιτύχει το σκοπό της. Αλίμονο αν αυτό δεν είναι ακραία έκφραση φανατισμού.

maniac89 είπε...

Ποιός μιλάει για φασισμό???
ΠΑΣΠ Βόλου!
Χθες εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο οικονομικό...επί μιάμιση ώρα πραγματικά οι απόψεις κινούνταν γύρω από ένα πάρτυ(ποιός το διοργάνωσε, ποιός πήρε τα λεφτά κτλ).Στην συζήτηση συμμετείχαν δύο παρατάξεις ΦΑΚ - ΠΑΣΠ!Με αυτό θέλω να πω ότι στο οικονομικό που έχει πραγματικά μεγάλη δύναμη(παράξενο δεν είναι το ΠΑΣΟΚ πέφτει η ΠΑΣΠ Βόλου ανεβαίνει χαχα)πέφτουν οι μάσκες και η ΠΑΣΠ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο που είναι η διοργάνωση των πάρτυ και η εισχώρηση των εταιρειών στα παενπιστήμια.Και το πιο τραγικό...που σε κάνει να λες που πάει τέλος πάντων αυτή η κατάντια στο φοιτητικό κίνημα ήταν την στιγμή που ένας εκπρόσωπος της ΠΚΣ και βγαίνει να τους ενημερώσει για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών και να ξεφύγει από την προοπτική όλων η όλη συνέλευση να επικεντρωθεί γύρω από ένα πάρτυ.Ε τότε μαζί συμμαχία ΠΑΣΠ-ΦΑΚ εναντίων της ΠΚΣ!(παραπέμπει σε άλλη σου αναφορά πιός κλείνει το μάτι στην δεξιά)!Με αυτό τί θέλω να δείξω..την σύγχηση που επικρατεί μέσα στην ΠΑΣΠ-ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή σας σε ιδέες από την μια στιγμή στην άλλη(αναφορά Λάκη Λαζόπουλου:ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΣΟΚ 903 πότε αριστερά πότε δεξιά) γιατί δεν γίνεται όπου έχετε δύναμη να κλείνετε το μάτι στις επιχειρήσεις και όπου δεν έχετε να κάνετε πραγματικά τις κότες και να ισχυρίζεστε την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ!