Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Έτος 2008 …λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγόνων στο Πεκίνο…


…και ενώ η ολυμπιακή φλόγα έχει ήδη ανάψει βρισκόμενη μάλιστα στο δρόμο για Πεκίνο μεταφέροντας μήνυμα υψηλού ήθους και ευγενούς άμιλλας, αρετών που αποτελούν και πρέπει να αποτελούν αρχές όχι μόνο του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και γενικότερα της συνύπαρξης των ανθρώπων μέσα σ’ αυτό που ονομάζουμε κοινωνία, η ελληνικά εθνική ομάδα άρσης βαρών δίνει ένα αρνητικότατο αντιπαράδειγμα. Μια ομάδα της οποίας τα παιδιά μας σήκωσαν τόσες φορές στους ώμους τους καταφέρνουν να θίξουν το γόητρο των ελλήνων. Έντεκα αθλητές της dream team, όπως ονομάστηκε κατά καιρούς η ομάδα από την οποία πέρασαν Πύρος Δήμας, Άκης Κακιασβίλης και άλλοι, βρέθηκαν θετικοί στις εξετάσεις ντόπιν στις οποίες υποβλήθηκαν.

Το γεγονός αυτό απαξιώνει τους ολυμπιακούς αγώνες ακόμη περισσότερο. Εκφράζει ότι ούτε εμείς οι Έλληνες οι εμπνευστές τους δεν βρίσκουμε κανένα άλλο νόημα στις συγκεκριμένες διοργανώσεις παρά εκείνο της επιδίωξης της πρωτιάς, μιας πρωτιάς που θα καλύψει τις ανάγκη αναγνώρισης μας, μιας πρωτιάς που θα μας βοηθά να δικαιολογούμε την μόνιμη εθνική μας έπαρση, μιας πρωτιάς που ταυτίζεται απόλυτα με τον υλιστικό τρόπο ζωής, έναν τρόπο ζωής που σίγουρα δεν αρμόζει στο ολυμπιακό πνεύμα.

Εγώ αν και Έλληνας που σημαίνει ότι διαθέτω το ελληνικό πολύπλοκο και αλαζονικό ταπεραμέντο, δεν δέχομαι τέτοιου είδους νίκες, γιατί δεν αξίζουν τέτοιου είδους νίκες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: